ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Αύξηση πληρότητας, βελτίωση περιγραμμάτων
Η ανύψωση του στήθους μπορεί συχνά να γίνει ταυτόχρονα με την αυξητική ή μπορεί να απαιτεί ξεχωριστή επέμβαση. Ο πλαστικός χειρουργός σας θα σας βοηθήσει στην λήψη αυτής της απόφασης.

3D απεικόνιση αυξητικής στήθους

τρισδιαστατη αυξητικη στηθους

Διαδικασία Επέμβασης

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

1 ώρα
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Γενική
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Επέμβαση ημέρας
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ / ΕΠΟΥΛΩΣΗ

2 εβδομάδες
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

3-4 μήνες
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ

Σχήμα, μέγεθος μαστού

Τι είναι η χειρουργική επέμβαση αύξησης στήθους;

Η αύξηση του μαστού περιλαμβάνει τη χρήση εμφυτευμάτων στήθους ή τη μεταφορά λίπους, για να αυξηθεί το μέγεθος του στήθους σας. Αυτή η διαδικασία μπορεί επίσης να αποκαταστήσει τον όγκο του μαστού που χάθηκε μετά τη μείωση βάρους ή την εγκυμοσύνη, να επιτύχει ένα πιο στρογγυλεμένο σχήμα μαστού ή να βελτιώσει τη φυσική ασυμμετρία του μαστού

Όταν το λίπος από ένα άλλο μέρος του σώματος του ασθενούς χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του βελτιωμένου όγκου του μαστού, η διαδικασία αναφέρεται ως αυξητική στήθους για τη μεταφορά του μαστού.

Η αυξητική του στήθους σας μπορεί να σας βοηθήσει:

 • Αυξήσετε την πληρότητα και την προβολή του στήθους σας.
 • Βελτιώσετε την ισορροπία των περιγραμμάτων του μαστού και του ισχίου.
 • Βελτιώσετε την αυτο-εικόνα και την αυτοπεποίθησή σας

Τα εμφυτεύματα στήθους μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για ανασύσταση του μαστού μετά από μαστεκτομή ή τραυματισμό.

Η αυξητική του μαστού δεν διορθώνει τα σοβαρά προβλήματα στα στήθη. Μια ανύψωση του μαστού μπορεί να απαιτηθεί μαζί με μια αυξητική μαστού, για να φαίνονται πιο γερά και φυσικά τα στήθη.

Η ανύψωση του στήθους μπορεί συχνά να γίνει ταυτόχρονα με την αυξητική ή μπορεί να απαιτεί ξεχωριστή επέμβαση. Ο πλαστικός χειρουργός σας θα σας βοηθήσει στην λήψη αυτής της απόφασης.

Υποψήφιες για αυξητική μαστού

Η αύξηση του μαστού είναι μια βαθιά προσωπική διαδικασία και είναι σημαντικό να το κάνετε για τον εαυτό σας και όχι για κάποιον άλλο, ακόμη και αν το πρόσωπο αυτό έχει προσφερθεί να το πληρώσει. Η ικανοποίηση των ασθενών είναι υψηλή, όταν οι ίδιοι θέλουν την ίδια τη διαδικασία.

Μπορεί να είστε υποψήφια για αυξητική μαστού, εάν:

 • Είστε σωματικά υγιής και δεν είστε έγκυος ή θηλάζετε.
 • Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες.
 • Τα στήθη σας έχουν αναπτυχθεί πλήρως.
 • Είστε ενοχλημένοι από την αίσθηση ότι τα στήθη σας είναι πολύ μικρά.
 • Είστε δυσαρεστημένοι επειδή το στήθος σας έχει χάσει σχήμα και όγκο μετά από εγκυμοσύνη, απώλεια βάρους ή με τη γήρανση.
 • Είστε δυσαρεστημένοι με το άνω μέρος του στήθους σας που εμφανίζεται «κενό».
 • Τα στήθη σας είναι ασύμμετρα.
 • Ένας ή και οι δύο μαστοί απέτυχαν να αναπτυχθούν κανονικά ή έχουν επιμήκη μορφή.

Η προετοιμασία για την αυξητική μαστού, βοηθά τους ασθενείς να έχουν εύλογες προσδοκίες και μια ομαλότερη ανάκαμψη.

Ασφάλεια και κίνδυνοι

Η απόφαση για πλαστική χειρουργική είναι εξαιρετικά προσωπική και θα πρέπει να σταθμίσετε τα πιθανά οφέλη για την επίτευξη των στόχων σας με τους κινδύνους και τις πιθανές επιπλοκές της αύξησης του μαστού. Μόνο εσείς μπορείτε να πάρετε αυτή την απόφαση για τον εαυτό σας.

Θα σας ζητηθεί να υπογράψετε έντυπα συγκατάθεσης, για να διασφαλιστεί ότι κατανοείτε πλήρως τη διαδικασία και τους ενδεχόμενους κινδύνους και πιθανές επιπλοκές.

Πιθανές επιπλοκές της επέμβασης αύξησης στήθους περιλαμβάνουν:

 • Κινδύνους αναισθησίας
 • Αιμορραγία
 • Αιμάτωμα
 • Μόλυνση
 • Αλλαγές στην αίσθηση των θηλών ή του μαστού
 • Σχηματισμό στενού ιστού ουλής γύρω από το εμφύτευμα
 • Συσσώρευση υγρών (seroma)
 • Συρρίκνωση του δέρματος πάνω από το εμφύτευμα
 • Επίμονο πόνο

Αυτοί οι κίνδυνοι και άλλοι θα συζητηθούν πλήρως, πριν από τη συγκατάθεσή σας. Είναι σημαντικό να απευθύνετε όλες τις ερωτήσεις σας απευθείας στον πλαστικό χειρουργό σας.

Ασφάλεια εμφυτεύματος στήθους

Οι προσεκτικές ανασκοπήσεις της επιστημονικής έρευνας από ανεξάρτητες ομάδες, δεν έχουν βρει καμία σύνδεση μεταξύ εμφυτευμάτων στήθους και αυτοάνοσων ή άλλων συστηματικών ασθενειών.

Άλλες σημαντικές παραμέτροι:

 • Τα εμφυτεύματα του μαστού δεν εγγυώνται ότι θα διαρκέσουν μια ζωή και μπορεί να χρειαστεί μελλοντική χειρουργική επέμβαση για την αντικατάσταση ενός ή και των δύο εμφυτευμάτων
 • Η εγκυμοσύνη, η απώλεια βάρους και η εμμηνόπαυση μπορεί να επηρεάσουν την εμφάνιση αυξημένων μαστών κατά τη διάρκεια της ζωής σας
 • Η αύξηση του μαστού απαιτεί τακτικές εξετάσεις της υγείας του στήθους σας και αξιολόγηση της κατάστασης των εμφυτευμάτων στήθους σας

Η διαδικασία της επέμβασης

Μία επέμβαση αυξητικής στήθους περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:

Βήμα 1: Αναισθησία. Τα φάρμακα χορηγούνται για την άνεσή σας κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Ο πλαστικός χειρουργός σας θα συστήσει την καλύτερη επιλογή για εσάς.

Βήμα 2: Τομή. Οι τομές γίνονται σε αφανείς περιοχές, για να ελαχιστοποιηθούν οι ορατές ουλές. Εσείς και ο πλαστικός χειρουργός σας θα συζητήσετε ποιες επιλογές τομής είναι κατάλληλες για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βήμα 3: Εισαγωγή και τοποθέτηση του εμφυτεύματος στήθους. Η μέθοδος εισαγωγής και τοποθέτησης εμφυτευμάτων στήθους εξαρτάται από τον τύπο του εμφυτεύματος , το βαθμό διεύρυνσης που επιθυμείτε, τον τύπο του σώματός σας και τις συστάσεις του χειρουργού σας.

Βήμα 4: Κλείσιμο των τομών. Με τον καιρό οι γραμμές εντομής θα εξασθενήσουν. Η ποιότητα της ουλής εξαρτάται από πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής σας, την έκθεση του σώματός σας στη νικοτίνη και τη μόλυνση.

Αποτελέσματα

Ενώ μια αυξητική στήθους αποδίδει μεγαλύτερα στήθη άμεσα, τα τελικά αποτελέσματα μπορεί να φανούν λίγες εβδομάδες αργότερα, καθώς η διόγκωση υποχωρεί και το δέρμα εκτείνεται.  Οι γραμμές εντομής μπορεί να χρειαστούν αρκετούς μήνες, ακόμη και μερικά χρόνια, για να εξασθενήσουν.

Για να επιτύχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα αύξησης του μαστού, ακολουθήστε τις μετεγχειρητικές οδηγίες του χειρουργού σας και επιστρέψτε για επισκέψεις παρακολούθησης.

Τα εμφυτεύματα στήθους δεν θεωρούνται συσκευές διάρκειας ζωής και ίσως χρειαστεί να αντικατασταθούν. Μπορείτε να δείτε τον πλαστικό χειρουργό σας για μια ετήσια εξέταση για να αξιολογήσετε την υγεία του μαστού και την ακεραιότητα του εμφυτεύματος.

Με την πάροδο του χρόνου, τα στήθη σας θα αλλάξουν λόγω γήρανσης, διακυμάνσεων βάρους, ορμονικών παραγόντων και βαρύτητας. Καθώς η εμφάνιση του στήθους τους αλλάζει με τον καιρό, ορισμένες ασθενείς κάνουν ανόρθωση μαστού ή  αλλαγή εμφυτευμάτων για να αποκαταστήσουν ένα νεανικότερο περίγραμμα.

Δείτε Σχετικά
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ

ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ