ΣΩΛΗΝΩΤΟΙ ΜΑΣΤΟΙ

Βελτιώστε την αυτοεκτίμηση σας
Οι χειρουργικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των σωληνοειδών μαστών, ακόμα και όταν τα αποτελέσματα δεν είναι τέλεια, έχουν τεράστιο ψυχολογικό αντίκτυπο, με αξιοσημείωτες βελτιώσεις στην αυτοεκτίμηση του ατόμου.

Περιστατικό αποκατάστασης σωληνωτών μαστών

σωληνωτοι μαστοι

Διαδικασία Επέμβασης

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

1-2 ώρες
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Γενική
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Επέμβαση ημέρας ή παραμονή 1 βραδιά
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ / ΕΠΟΥΛΩΣΗ

2-3 εβδομάδες
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

3-4 μήνες
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ

Σχήμα, μέγεθος μαστού

Τι είναι οι σωληνωτοί μαστοί;

Οι σωληνωτοί μαστοί είναι αποτέλεσμα μιας συγγενούς ανωμαλίας των μαστών, που μπορεί να συμβεί και στους άνδρες και στις γυναίκες, στο ένα στήθος ή και τα δύο. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας, η ανάπτυξη του μαστού παρουσιάζει δυσμορφία και τα στήθη αποτυγχάνουν να αναπτυχθούν κανονικά και πλήρως.

Η ακριβής αιτία αυτού των σωληνωτών μαστών είναι ακόμη ασαφής, ωστόσο, μια μελέτη των κυττάρων των μαστών, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών με σωληνωτούς μαστούς, πρότεινε μια γενετική σύνδεση σε μια διαταραχή της εναπόθεσης κολλαγόνου.

Η αναλογία του γενικού πληθυσμού που επηρεάζεται είναι άγνωστη, καθώς η χειρουργική επέμβαση δεν αναζητείται πάντα.

Οι σωληνωτοί μαστοί δεν είναι απλά μικρά ή υποανάπτυκτα στήθη. Η επίδραση της κατάστασης σχετικά με την εμφάνιση του μαστού μπορεί να κυμαίνεται από ήπια έως σοβαρή, και τυπικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

  • διευρυμένες, πρησμένες θηλές
  • ασυνήθιστα μεγάλη απόσταση μεταξύ των μαστών
  • ελάχιστο ιστό του μαστού
  • χαλάρωση (υψηλότερο από το κανονικό) μαστού και
  • στενή βάση στο θωρακικό τοίχωμα.

Η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει χαμηλή παροχή γάλακτος σε θηλάζουσες γυναίκες. Ωστόσο, άλλες φυσικές πτυχές της γονιμότητας και της εγκυμοσύνης δεν επηρεάζονται από την πάθηση.

Οποιαδήποτε παραμόρφωση του στήθους είναι εμφανής μόνο κατά την εφηβεία και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ψυχοσεξουαλικά προβλήματα. Τα κορίτσια σε πολύ πρώιμη εφηβεία επηρεάζονται ψυχολογικά λόγω της ασυνήθιστης μορφής των σωληνωτών μαστών.

Οι χειρουργικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των σωληνοειδών μαστών, ακόμα και όταν τα αποτελέσματα δεν είναι τέλεια, έχουν τεράστιο ψυχολογικό αντίκτυπο, με αξιοσημείωτες βελτιώσεις στην αυτοεκτίμηση του ατόμου.

Θεραπεία και αποκατάσταση

Επειδή τα σωληνοειδή στήθη δεν απειλούν τη γενική υγεία ενός ατόμου, πολλοί άνθρωποι δεν αναζητούν ιατρική θεραπεία για την πάθηση. Για παράδειγμα, μια γυναίκα μπορεί να επιλέξει να φορέσει επιπλέον ενθέματα στο σουτιέν της, για να κάνει τα στήθη της να φαίνονται πιο συμμετρικά.

Για μια πιο μόνιμη λύση, οι πλαστικοί χειρουργοί μπορούν να εκτελέσουν διαδικασίες για τη διόρθωση της σωληνωτής εμφάνισης των μαστών. Η εμφάνιση σωληνωτών μαστών μπορεί να αλλάξει μέσω χειρουργικών επεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένης της μεθόδου επέκτασης ιστών και εμφυτευμάτων στήθους.

Η αποκατάσταση της εμφάνισης των σωληνωτών μαστών είναι πιο περίπλοκη από μια κανονική αύξηση του μαστού και ορισμένοι πλαστικοί χειρουργοί έχουν εξειδικευμένη κατάρτιση σε τέτοιου είδους διορθώσεις.

Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να αποκαταστήσει την εμφάνιση του μαστού σε μία χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, αν κάποιος έχει μαστούς που διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους, ο γιατρός μπορεί να συστήσει μια διαδικασία σε δύο βήματα. Στην πρώτη, ο χειρουργός θα τοποθετήσει έναν διαστολέα ιστών στο στήθος και στη δεύτερη θα τοποθετήσει εμφυτεύματα.

Η αποκατάσταση των σωληνωτών μαστών μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να οικοδομήσει αυτοεκτίμηση και να απολαύσει περισσότερο την κοινωνική ζωή.

Δείτε Σχετικά
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ