ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Αφαίρεση και αποκατάσταση
Χειρουργική αφαίρεση καρκινικών και άλλων δερματικών βλαβών με τη χρήση εξειδικευμένων τεχνικών για τη διατήρηση της υγείας και της εμφάνισής σας.

Περιστατικά μετά την αποκατάσταση

καρκινος δερματος

Διαδικασία Επέμβασης

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

1 ώρα
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Τοπική / Μέθη
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Επέμβαση ημέρας
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ / ΕΠΟΥΛΩΣΗ

2 εβδομάδες
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

3-6 μήνες
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ

Ογκολογική εκτομή και αισθητική αποκατάσταση

Ο ρόλος του πλαστικού χειρουργού

Η κατανόηση ότι η θεραπεία του καρκίνου του δέρματός σας μπορεί να οδηγήσει σε ουλές ή παραμόρφωση, μπορεί επίσης να είναι ανησυχητική. Ο πλαστικός χειρουργός σας κατανοεί τις ανησυχίες σας και θα σας καθοδηγήσει μέσω της θεραπείας και θα σας εξηγήσει το αποτέλεσμα που θα προκύψει για την υγεία και την εμφάνισή σας.

Ο καρκίνος του δέρματος, όπως και κάθε μορφή καρκίνου, μπορεί να απαιτεί χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση της καρκινικής ανάπτυξης. Ο πλαστικός χειρουργός σας μπορεί να αφαιρέσει χειρουργικά καρκινικές και άλλες αλλοιώσεις του δέρματος, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες τεχνικές για τη διατήρηση της υγείας και της εμφάνισής σας.

Παρόλο που δεν υπάρχει χειρουργική επέμβαση χωρίς ουλές, ο πλαστικός χειρουργός σας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος, χωρίς να αλλάξει δραματικά την εμφάνισή σας.

Ποια είναι η διαδικασία;

Τα παρακάτω είναι μερικά από τα πιθανά βήματα της διαδικασίας, που εμπλέκονται στη χειρουργική αφαίρεση του καρκίνου του δέρματος:

Βήμα 1 – Αναισθησία

Τα φάρμακα χορηγούνται για την άνεσή σας κατά τη διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων. Οι επιλογές περιλαμβάνουν τοπική, ενδοφλέβια καταστολή και γενική αναισθησία. Ο γιατρός σας θα συστήσει την καλύτερη επιλογή για εσάς.

Βήμα 2 – Αφαίρεση

Μία μικρή βλάβη μπορεί να αφαιρεθεί με εκτομή – μια απλή χειρουργική διαδικασία για την απομάκρυνση της βλάβης από το δέρμα. Το κλείσιμο γίνεται πιο συχνά, σε συνδυασμό με την εκτομή.

Βήμα 3 – Αποκατάσταση

Μια αλλοίωση του καρκίνου του δέρματος, η οποία είναι ιδιαίτερα μεγάλη, είναι πιθανό να προκαλέσει παραμόρφωση και μπορεί να ανακατασκευαστεί με ένα τοπικό πτερύγιο (που ονομάζεται επίσης «γειτονική αναδιάταξη ιστού»).

Υγιής, γειτονικός ιστός επανατοποθετείται πάνω στο τραύμα. Η γραμμή συρραφής είναι τοποθετημένη έτσι, ώστε να ακολουθεί τις φυσικές πτυχές και καμπύλες του σώματος αν είναι δυνατόν, για να ελαχιστοποιήσει την προφανή εμφάνιση της προκύπτουσας ουλής.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορες παραλλαγές των τοπικών διαδικασιών του πτερυγίου για την αναδόμηση μιας συγκεκριμένης περιοχής του προσώπου ή του σώματος και ο χειρουργός σας θα περιγράψει αυτές τις τεχνικές και τα προκύπτοντα μοτίβα ουλής, που είναι προσαρμοσμένα στην συγκεκριμένη ανατομία σας. Οι πιο σύνθετες πληγές μπορεί να απαιτούν περισσότερες από μία επεμβάσεις, για να επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Θα πρέπει να αποφασίσετε, αν οι κίνδυνοι και οι πιθανές επιπλοκές της χειρουργικής αφαίρεσης καρκίνου του δέρματος είναι αποδεκτές. Θα σας ζητηθεί να υπογράψετε έντυπα συγκατάθεσης, για να διασφαλίσετε ότι κατανοείτε πλήρως τη διαδικασία.

Οι κίνδυνοι μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Αλλεργίες σε υλικά ραφής και κόλλες, τοπικά παρασκευάσματα ή ενέσιμα μέσα
  • Κινδύνους αναισθησίας
  • Υπερβολική αιμορραγία
  • Αλλαγή στην αίσθηση του δέρματος
  • Μπορεί να παρουσιαστεί βλάβη σε βαθύτερες δομές – όπως νεύρα, αιμοφόρα αγγεία και μύες, και μπορεί να είναι προσωρινή ή μόνιμη
  • Μόλυνση
  • Κακή επούλωση των τομών

Τι πρέπει να περιμένω κατά τη διάρκεια της ανάκτησης;

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής αφαίρεσης του καρκίνου του δέρματος , η τομή μπορεί να είναι ερεθισμένη, κόκκινη ή να αποστραγγίζει μικρές ποσότητες υγρού.

Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε όλες τις οδηγίες φροντίδας τραυμάτων, όπως καθαρισμό και εφαρμογή τοπικών φαρμάκων ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες. Θα μπορείτε να επιστρέψετε στην καθημερινή δραστηριότητα, όταν σας πει ο πλαστικός χειρούργος σας. Μερικές γενικές συμβουλές:

  • Βεβαιωθείτε ότι οι τομές σας είναι καθαρές και καλά προστατευμένες από πιθανό τραυματισμό.
  • Προσπαθήστε να περιορίσετε την κίνηση, που μπορεί να τεντώσει την πληγή και τα ράμματα σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε ζητήσει από τον πλαστικό χειρουργό σας συγκεκριμένες ερωτήσεις, σχετικά με το τι μπορείτε να περιμένετε κατά τη διάρκεια της ατομικής σας περιόδου ανάρρωσης.

Η έκθεση στον ήλιο σε τραύματα που θεραπεύονται, μπορεί να οδηγήσει σε ακανόνιστη χρώση και ουλές που μπορεί να αυξηθούν. Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος σε άλλη περιοχή του σώματός σας.

Αποτελέσματα

Ο πλαστικός χειρουργός σας μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο του δέρματός σας με τη χειρουργική αφαίρεση του καρκινικού δέρματος και το κλείσιμο του τραύματος που προκύπτει. Ορισμένες μορφές καρκίνου του δέρματος απαιτούν πρόσθετη θεραπεία, όπως η ακτινοθεραπεία.

Ο γιατρός σας θα σας συμβουλέψει σχετικά με τυχόν μετεγχειρητικές συστάσεις θεραπείας. Η παρακολούθηση είναι εξαιρετικά σημαντική για την έγκαιρη ανίχνευση οποιωνδήποτε νέων δερματικών βλαβών.

Η αποκατάσταση κλείνει το ελάττωμα του καρκίνου του δέρματος, αλλά καμία αποκατάσταση δεν είναι τέλεια. Οι ορατές ουλές θα παραμείνουν για πάντα. Μπορεί επίσης να δείτε υφή, χρώμα ή άλλες ορατές διαφορές στο δέρμα σε ανακατασκευασμένες περιοχές.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η θεραπεία του καρκίνου του δέρματος μπορεί να παραμορφώσει την εμφάνισή σας. Παρόλο που καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να αποκατασταθεί η εμφάνισή σας όσο το δυνατόν πιο καλά και φυσιολογικά, ο σημαντικότερος παράγοντας είναι ότι ο καρκίνος του δέρματός σας απομακρύνεται αποτελεσματικά.

Ο γιατρός σας θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για την αυτοφροντίδα σας.

Δείτε Σχετικά