ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Βελτίωση της εμφάνισης των βλεφάρων
Ο πλαστικός χειρουργός σας θα αξιολογήσει λεπτομερώς την ανατομία του προσώπου σας και θα συζητήσει μαζί σας, ποιες διαδικασίες θα μπορούσαν να θεραπεύσουν καλύτερα το πρόβλημά σας.

Περιστατικά μετά τη βλεφαροπλαστική

βλεφαροπλαστικη

Διαδικασία Επέμβασης

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

45 λεπτά άνω βλέφαρο και 1 ώρα κάτω βλέφαρο
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Τοπική / Μέθη
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Επέμβαση ημέρας
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ / ΕΠΟΥΛΩΣΗ

1-2 εβδομάδες
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

6-9 μήνες
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ

Χαλαρό δέρμα / Σακούλες βλεφάρων

Τι είναι η βλεφαροπλαστική;;

Η χειρουργική επέμβαση βλεφάρων ή βλεφαροπλαστική είναι μια χειρουργική διαδικασία για τη βελτίωση της εμφάνισης των βλεφάρων. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί στα πάνω βλέφαρα, στα κάτω ή και στα δύο.

Είτε θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνισή σας, είτε αντιμετωπίζετε λειτουργικά προβλήματα με τα βλέφαρά σας, η χειρουργική επέμβαση βλεφάρων μπορεί να αναζωογονήσει την περιοχή γύρω από τα μάτια σας.

Τι μπορεί να θεραπεύσει η βλεφαροπλαστική;

 • Χαλαρό ή κρεμασμένο δέρμα που δημιουργεί πτυχές ή διαταράσσει το φυσικό περίγραμμα του άνω βλεφάρου και βλάπτει την όραση.
 • Λιπαρά κατάλοιπα που εμφανίζονται ως πρήξιμο στα βλέφαρα.
 • Σακούλες κάτω από τα μάτια.
 • Ξεφλούδισμα κάτω βλεφάρων που αποκαλύπτουν ένα λευκό χρώμα κάτω από την ίριδα
 • Περίσσεια του δέρματος και λεπτές ρυτίδες του κάτω βλεφάρου

Προετοιμασία, διαδικασία, κίνδυνοι

Κατά την προετοιμασία για τη βλεφαροπλαστική, ενδέχεται να σας ζητηθεί:

 • Να κάνετε εργαστηριακές εξετάσεις
 • Να πάρετε ορισμένα φάρμακα ή να ρυθμίσετε τα φάρμακά σας
 • Να διακόψετε το κάπνισμα
 • Να αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης, αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και συμπληρωμάτων βοτάνων, καθώς μπορεί να αυξήσουν την αιμορραγία και τους μώλωπες

Η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται σε διαπιστευμένη χειρουργική μονάδα ή σε νοσοκομείο.

Η απόφαση για πλαστική χειρουργική είναι εξαιρετικά προσωπική και θα πρέπει να σταθμίσετε τα πιθανά οφέλη για την επίτευξη των στόχων σας με τους κινδύνους και τις πιθανές επιπλοκές της βλεφαροπλαστικής. Πιθανοί κίνδυνοι χειρουργικής βλεφάρου είναι:

 • Κίνδυνοι αναισθησίας
 • Οίδημα και μώλωπες
 • Ξηρότητα στα μάτια
 • Ευαισθησία στον ήλιο ή σε άλλο έντονο φως
 • Δυσκολία στο κλείσιμο των ματιών σας
 • Η διόρθωση του βλεφάρου να είναι προσωρινή
 • Αλλαγές στην αίσθηση του δέρματος ή μούδιασμα των βλεφαρίδων
 • Πιθανή ανάγκη για επανάληψη της χειρουργικής επέμβασης

Αυτοί οι κίνδυνοι και άλλοι θα συζητηθούν πλήρως πριν από τη συγκατάθεσή σας. Είναι σημαντικό να απευθύνετε χωρίς δισταγμό στον πλαστικό χειρουργό, όλες τις ερωτήσεις που έχετε.

Περίοδος ανάκαμψης

Κατά την ανάρρωση από τη βλεφαροπλαστική, μπορεί να εφαρμοστεί λιπαντική αλοιφή και κρύες κομπρέσες και σε μερικές περιπτώσεις τα μάτια σας μπορεί να καλύπτονται χαλαρά με γάζα, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Θα σας δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες, που μπορεί να περιλαμβάνουν το πώς να φροντίζετε τα μάτια σας, τι φάρμακα να εφαρμόζετε ή να παίρνετε από το στόμα, για να βοηθήσετε την επούλωση και να μειώσετε τις πιθανότητες μόλυνσης.

Η αρχική επούλωση μπορεί να περιλαμβάνει κάποιο οίδημα, μώλωπες, ερεθισμούς, ξηροφθαλμία και δυσφορία, που μπορούν να ελεγχθούν με φάρμακα, κρύες κομπρέσες και αλοιφές. Ο ερεθισμός στους χώρους τομής είναι επίσης πιθανός.

Προστασία από τον ήλιο

Πρέπει να εξασκείτε επιμελή προστασία από τον ήλιο και να χρησιμοποιείτε γυαλιά ηλίου με γυαλιστερό χρώμα, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επούλωσης.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της βλεφαροπλαστικής θα είναι μακράς διαρκείας. Ενώ συνήθως υπάρχει μικρός πόνος, μπορεί να υπάρχει οίδημα ή μώλωπες. Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν πλήρη αποκατάσταση σε 10-14 ημέρες. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν μερικοί μήνες πριν ολοκληρωθεί η συνολική θεραπεία.

Ενώ η βλεφαροπλαστική μπορεί να διορθώσει ορισμένα σημεία μόνιμα, θα συνεχίσετε να μεγαλώνετε φυσικά. Η συνεχής προστασία από τον ήλιο θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα αποτελέσματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είναι σημαντικό οι χειρουργικές τομές να μην υποβάλλονται σε υπερβολική δύναμη, τριβή ή κίνηση κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Ο γιατρός σας θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για τη φροντίδα τους.

Δείτε Σχετικά
LIFTING ΠΡΟΣΩΠΟΥ

LIFTING ΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΑΝΥΨΩΣΗ ΦΡΥΔΙΩΝ

ΑΝΥΨΩΣΗ ΦΡΥΔΙΩΝ

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ