ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ

Επέμβαση που μειώνει το μέγεθος του μαστού στους άνδρες
Η χειρουργική επέμβαση γυναικομαστίας, είναι η χειρουργική διόρθωση υπερβολικά αναπτυγμένων ή διευρυμένων μαστών στους άνδρες.

3D απεικόνιση αποκατάστασης γυναικομαστίας

γυναικομαστια

Διαδικασία Επέμβασης

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

1-2 ώρες
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Γενική
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Επέμβαση ημέρας
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ / ΕΠΟΥΛΩΣΗ

2-3 εβδομάδες
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

3-4 μήνες
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ

Σχήμα, μέγεθος & πτώση μαστού

Τι είναι η χειρουργική επέμβαση γυναικομαστίας;

Η χειρουργική επέμβαση γυναικομαστίας μειώνει το μέγεθος του μαστού στους άνδρες, ισιώνει και ενισχύει τα περιγράμματα του στήθους. Σε σοβαρές περιπτώσεις γυναικομαστίας, το βάρος της περίσσειας του ιστού του μαστού μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση του στήθους και τέντωμα της αρέολας (το σκούρο δέρμα που περιβάλλει τη θηλή). Σε αυτές τις περιπτώσεις η θέση και το μέγεθος της περιοχής μπορούν να βελτιωθούν χειρουργικά και η περίσσεια του δέρματος μπορεί να μειωθεί.

Τι είναι η γυναικομαστία;

Η γυναικομαστία είναι μια κατάσταση υπερβολικά αναπτυγμένων ή διευρυμένων μαστών σε άνδρες, που μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Η κατάσταση μπορεί να είναι αποτέλεσμα ορμονικών αλλαγώνκληρονομικότηταςπαχυσαρκίας ή χρήσης ορισμένων φαρμάκων.

Η γυναικομαστία μπορεί να προκαλέσει συναισθηματική ενόχληση και να μειώσει την αυτοπεποίθησή σας. Μερικοί άνδρες μπορούν ακόμη και να αποφύγουν ορισμένες σωματικές δραστηριότητες, απλά για να κρύψουν την κατάστασή τους.

Η γυναικομαστία χαρακτηρίζεται από:

 • Υπέρβαση τοπικού λίπους
 • Υπερβολική ανάπτυξη αδενικών ιστών
 • Μερικές φορές υπερβολικό δέρμα του μαστού
 • Παρουσία μονομερώς (ένας μαστός) ή διμερής (και τα δύο στήθη)

Υποψήφιοι

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για επέμβαση γυναικομαστίας είναι:

 • Άνδρες των οποίων η κατάσταση δεν μπορεί να διορθωθεί με εναλλακτικές ιατρικές θεραπείες
 • Υγιή άτομα που δεν έχουν απειλητική για τη ζωή ασθένεια ή ιατρικές παθήσεις, που μπορεί να βλάψουν την επούλωση
 • Μη καπνιστές και μη χρήστες ναρκωτικών
 • Άνδρες με θετική προοπτική και συγκεκριμένους στόχους για τη βελτίωση των φυσικών συμπτωμάτων της γυναικομαστίας
 • Άνδρες που είναι σωματικά υγιείς και έχουν σχετικά φυσιολογικό βάρος
 • Άνδρες που έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες
 • Άνδρες των οποίων η ανάπτυξη μαστού έχει σταθεροποιηθεί
 • Άνδρες που ενοχλούνται από την αίσθηση, ότι το στήθος τους είναι πολύ μεγάλο

Οι έφηβοι μπορούν να ωφεληθούν από τη χειρουργική επέμβαση, παρόλο που ενδέχεται να χρειαστούν δευτερογενείς διαδικασίες στο μέλλον, εάν η ανάπτυξη του μαστού συνεχίσει.

Διαδικασία

Μια επέμβαση γυναικομαστίας περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

Αναισθησία

Τα φάρμακα χορηγούνται για την άνεσή σας κατά τη διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων. Οι επιλογές περιλαμβάνουν ενδοφλέβια καταστολή και γενική αναισθησία. Ο γιατρός σας θα συστήσει την καλύτερη επιλογή για εσάς.

Τεχνική λιποαναρρόφησης

Σε περιπτώσεις όπου η γυναικομαστία είναι κατά κύριο λόγο αποτέλεσμα υπερβολικού λιπώδους ιστού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο τεχνικές λιποαναρρόφησης. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές λιποαναρρόφησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. η πιο κατάλληλη τεχνική στην περίπτωσή σας θα οριστεί από τον πλαστικό σας χειρουργό.

Τεχνική εκτομής

Συνιστώνται τεχνικές εκτομής, όπου πρέπει να αφαιρεθεί ο αδενικός ιστός του μαστού ή η περίσσεια του δέρματος, για να διορθωθεί η γυναικομαστία. Η ακρίβεια είναι επίσης απαραίτητη, εάν η περιοχή είναι περιορισμένη ή η θηλή θα επανατοποθετηθεί σε ένα πιο φυσικό αρσενικό περίγραμμα. Τα πρότυπα τομής ποικίλλουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες συνθήκες και τις χειρουργικές προτιμήσεις. του πλαστικού χειρουργού.

Συνδυασμός τεχνικών λιποαναρρόφησης και εκτομής

Ανάκτηση

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκατάστασης από επέμβαση γυναικομαστίας, επίδεσμοι θα εφαρμοστούν στις τομές σας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελαστικός επίδεσμος, για να ελαχιστοποιηθεί η διόγκωση και να στηριχθεί το νέο περίγραμμα του στήθους, καθώς θεραπεύεται.

Τα τελικά αποτελέσματα της χειρουργικής της γυναικομαστίας είναι μόνιμα στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, εάν η γυναικομαστία οφείλεται στη χρήση ορισμένων συνταγογραφούμενων φαρμάκων (συμπεριλαμβανομένων των στεροειδών) ή σε αύξηση βάρους, πρέπει να είστε πλήρως απαλλαγμένοι από αυτές τις ουσίες και να παραμείνετε σε σταθερό βάρος, για να διατηρήσετε τα αποτελέσματά σας.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης γυναικομαστίας είναι άμεσα ορατά. Με την πάροδο του χρόνου, η μετα-χειρουργική διόγκωση θα επιλυθεί και οι γραμμές τομής θα εξασθενήσουν. Η ικανοποίηση με τη νέα σας εικόνα θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς αναρρώνετε από τη χειρουργική επέμβαση.

Τα τελικά αποτελέσματα της χειρουργικής γυναικομαστίας μπορεί να φανούν μετά από 3-6 μήνες. Οι γραμμές εντομής είναι μόνιμες, αλλά θα συνεχίσουν να εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου. Οποιαδήποτε χειρουργική θεραπεία για τη διόρθωση της γυναικομαστίας θα απαιτήσει τομές. Ενώ οι περισσότερες γραμμές τομής είναι κρυμμένες μέσα σε φυσικά περιγράμματα, μερικές μπορεί να είναι ορατές και είναι απαραίτητο αποτέλεσμα της χειρουργικής επέμβασης για τη μείωση του μαστού.

Δείτε Σχετικά
ΣΩΛΗΝΩΤΟΙ ΜΑΣΤΟΙ

ΣΩΛΗΝΩΤΟΙ ΜΑΣΤΟΙ

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ