ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Μέγεθος στήθους ανάλογα με το σώμα σας
Η μείωση του στήθους είναι μια διαδικασία για την απομάκρυνση της περίσσειας του μαστικού λίπους, του αδενικού ιστού και του δέρματος, για να επιτευχθεί μικρότερο μέγεθος μαστού σε αναλογία με το σώμα σας και να ανακουφιστεί η δυσφορία, που σχετίζεται με υπερβολικά μεγάλους μαστούς.

3D απεικόνιση μειωτικής στήθους

μειωτικη μαστου

Διαδικασία Επέμβασης

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

2-3 ώρες
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Γενική
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Επέμβαση ημέρας
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ / ΕΠΟΥΛΩΣΗ

2-3 εβδομάδες
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

3-4 μήνες
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ

Σχήμα, μέγεθος & πτώση μαστού

Τι είναι η χειρουργική επέμβαση μείωσης στήθους;

Τα δυσανάλογα μεγάλα στήθη μπορεί να προκαλέσουν σωματική και συναισθηματική δυσφορία στους ασθενείς. Οι ασθενείς με μεγάλα στήθη μπορεί να παρουσιάσουν σωματική δυσφορία λόγω του βάρους του στήθους τους. Ο προκύπτων πόνος μπορεί να επιφέρει δυσκολίες σε ορισμένους ασθενείς, να εκτελέσουν κοινές σωματικές δραστηριότητες.

Μαζί με τις σωματικές ασθένειες, ορισμένοι ασθενείς μπορεί να υποφέρουν από συναισθηματική δυσφορία ή πιο σημαντικά προβλήματα ψυχικής υγείας ως αποτέλεσμα του μεγάλου στήθους τους.

Παρόλο που η μειωτική στήθους γίνεται συχνά για την αντιμετώπιση ιατρικών προβλημάτων, οι ασθενείς που δεν έχουν προβλήματα από το βάρος,  αλλά είναι δυσαρεστημένοι με το μέγεθος του στήθους τους, μπορούν να επιδιώξουν τη μειωτική στήθους ως αισθητική διαδικασία.

Μια μείωση του μαστού αφαιρεί την περίσσεια του ιστού του μαστού και του δέρματος, για να επιτύχει ένα μέγεθος στήθους ανάλογα με το σώμα σας και να ανακουφίσει την ταλαιπωρία.

Η επιτυχία και η ασφάλεια της διαδικασίας μείωσης του στήθους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πλήρη ειλικρίνεια σας κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης. Θα σας γίνουν ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με την υγεία, τις επιθυμίες και τον τρόπο ζωής σας.

Πριν την μειωτική μαστού θα συζητήσετε με τον πλαστικό χειρουργό:

 • Γιατί θέλετε τη χειρουργική επέμβαση, τις προσδοκίες σας και το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 • Ιατρικές καταστάσεις, αλλεργίες φαρμάκων και ιατρικές θεραπείες.
 • Χρήση των σημερινών φαρμάκων, βιταμινών, συμπληρωμάτων βοτάνων, αλκοόλ, καπνού και ναρκωτικών.
 • Προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις.
 • Οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού και αποτελέσματα οποιωνδήποτε μαστογραφιών ή προηγούμενων βιοψιών.

Ο πλαστικός χειρουργός σας θα:

 • Αξιολογήσει τη γενική κατάσταση της υγείας σας και τυχόν προϋπάρχουσες καταστάσεις υγείας ή παράγοντες κινδύνου.
 • Εξετάσει το στήθος σας και μπορεί να λάβει λεπτομερείς μετρήσεις του μεγέθους και του σχήματός τους, της ποιότητας του δέρματος και της τοποθέτησης των θηλών σας.
 • Λάβει φωτογραφίες για το ιατρικό σας αρχείο.
 • Προτείνει μια πορεία θεραπείας.
 • Συζητήσει μαζί σας τα πιθανά αποτελέσματα της μειωτικής του μαστού και τυχόν κινδύνους ή πιθανές επιπλοκές.

Προετοιμασία για μειωτική στήθους

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση μείωσης του μαστού ενδέχεται να σας ζητηθεί:

 • Να υποβληθείτε σε εργαστηριακές εξετάσεις ή ιατρική αξιολόγηση.
 • Να πάρετε ορισμένα φάρμακα ή να ρυθμίσετε τα φάρμακά σας.
 • Να κάνετε μία μαστογραφία πριν τη χειρουργική επέμβαση και άλλη μία μετά την επέμβαση, για να συμβάλλετε στην ανίχνευση τυχόν μελλοντικών αλλαγών στον ιστό του μαστού.
 • Να αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης, αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και συμπληρωμάτων βοτάνων, καθώς μπορεί να αυξήσουν την αιμορραγία.

Οι ειδικές οδηγίες που θα λάβετε, θα καλύπτουν:

 • Τι πρέπει να κάνετε την ημέρα της χειρουργικής επέμβασης
 • Τη μετεγχειρητική φροντίδα και παρακολούθηση

Ο πλαστικός χειρουργός θα σας εξηγήσει επίσης για το που και πως θα γίνει η μειωτική του στήθους  σας. Η χειρουργική επέμβαση μείωσης του μαστού μπορεί να πραγματοποιηθεί σε διαπιστευμένο χειρουργικό κέντρο ή νοσοκομείο.

Διαδικασία

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η περίσσεια λίπους μπορεί να αφαιρεθεί μέσω της λιποαναρρόφησης σε συνδυασμό με τις τεχνικές εκτομής. Εάν το μέγεθος του μαστού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον λιπώδη ιστό και η περίσσεια του δέρματος δεν αποτελεί παράγοντα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο λιποαναρρόφηση στη διαδικασία για τη μείωση του μαστού.

Η τεχνική που χρησιμοποιείται στη μειωτική του στήθους σας, θα προσδιοριστεί από την ατομική σας κατάσταση, τη σύνθεση του μαστού, την επιθυμητή ποσότητα μείωσης, τις προσωπικές σας προτιμήσεις και τις συμβουλές του χειρουργού.

Τα στάδια της διαδικασία έχουν ως εξής:

Βήμα 1: Αναισθησία

Βήμα 2: Τομή

Βήμα 3: Αφαίρεση ιστού και επανατοποθέτηση

Βήμα 4: Κλείσιμο των τομών

Βήμα 5: Αποτελέσματα.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης για τη μείωση του μαστού είναι άμεσα ορατά. Με την πάροδο του χρόνου, η μετα-χειρουργική διόγκωση θα επιλυθεί και οι γραμμές τομής θα εξασθενήσουν. Η ικανοποίηση με τη νέα σας εικόνα θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς ανακτάτε από την επέμβαση.

Τα αποτελέσματα της μειωτικής του μαστού θα είναι μακράς διαρκείας. Το νέου μέγεθος στήθους σας, θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τον πόνο και τους φυσικούς περιορισμούς, που υπήρχαν πριν από τη μείωση του μαστού.

Οι καλύτερες αναλογίες σας πιθανόν να ενισχύσουν την εικόνα του εαυτού σας και θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σας.

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου τα στήθη σας μπορούν να αλλάξουν λόγω γήρανσης, διακυμάνσεων βάρους, ορμονικών παραγόντων και βαρύτητας.

Δείτε Σχετικά
ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ

ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ