ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Ενισχύει την αρμονία του προσώπου και τις αναλογίες της μύτης
Η διόρθωση ενός διαφράγματος επιτυγχάνεται με την προσαρμογή της ρινικής δομής για την επίτευξη καλύτερης ευθυγράμμισης.

Περιστατικά μετά τη ρινοπλαστική

ρινοπλαστικη

Διαδικασία Επέμβασης

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

1,5-3 ώρες
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Γενική
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Επέμβαση ημέρας
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ / ΕΠΟΥΛΩΣΗ

2-3 εβδομάδες
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αρχική 4 εβδομάδες / Οριστικό αποτέλεσμα 1 έτος
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ

Σχήμα μύτης / Λειτουργία αναπνοής

Τι είναι η ρινοπλαστική;

Η ρινοπλαστική, ενισχύει την αρμονία του προσώπου και τις αναλογίες της μύτης σας. Μπορεί επίσης να διορθώσει την αναπηρική αναπνοή, που προκαλείται από δομικά ελαττώματα στη μύτη. Η ρινοπλαστική μπορεί να θεραπεύσει:

 • Μέγεθος μύτης σε σχέση με την ισορροπία του προσώπου
 • Το πλάτος της μύτης και τη θέση των ρουθουνιών
 • Προφίλ μύτης με ορατά εξογκώματα ή κοιλότητες
 • Ρινική άκρη που είναι διευρυμένη ή βολβοειδής, σκισμένη ή ανεστραμμένη
 • Ρινική ασυμμετρία

Εάν επιθυμείτε μια πιο συμμετρική μύτη, να έχετε κατά νου ότι το πρόσωπο του καθενός είναι ασύμμετρο σε κάποιο βαθμό. Τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι εντελώς συμμετρικά, αν και ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ισορροπία προσώπου και σωστή αναλογία.

Η χειρουργική επέμβαση στη μύτη που έχει γίνει για να βελτιωθεί ένας αποφραγμένος αεραγωγός, απαιτεί προσεκτική αξιολόγηση της ρινικής δομής, καθώς σχετίζεται με τη ροή του αέρα και την αναπνοή.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε όλες τις πτυχές της ρινοπλαστικής. Είναι φυσικό να αισθάνεστε κάποιον ενθουσιασμό για την αναμενόμενη νέα εμφάνισή σας ή λίγο προεγχειρητικό άγχος. Μη διστάσετε να τα συζητήσετε με τον πλαστικό χειρουργό σας. Κάντε του ερωτήσεις, που θα σας κάνουν να νοιώθετε καλύτερα, όπως:

 • Είμαι καλός υποψήφιος για ρινοπλαστική;
 • Ποια μπορεί να είναι τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα και ποια τα χειρότερα;
 • Πού και πότε θα μου κάνετε την επέμβαση;
 • Υπάρχουν επιπλοκές και κίνδυνοι;
 • Έχετε φωτογραφίες από άλλους ασθενείς να μου δείξετε;

Διαδικασία

Η χειρουργική επέμβαση ρινοπλαστικής περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

Βήμα 1: Αναισθησία. Θα σας χορηγηθούν φάρμακα για την άνεσή σας κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Βήμα 2: Τομή. Η ρινοπλαστική εκτελείται είτε εσωτερικά, όπου οι εντομές γίνονται μέσα στην μύτη, είτε εξωτερικά, όπου γίνεται μια τομή κατά μήκος της μύτης.

Βήμα 3: Αναμόρφωση της δομής. Μια υπερβολικά μεγάλη μύτη μπορεί να μειωθεί με απομάκρυνση του οστού ή του χόνδρου. Μερικές φορές η χειρουργική επέμβαση στη μύτη μπορεί να απαιτεί την προσθήκη μοσχευμάτων χόνδρου.

Βήμα 4: Διόρθωση διαφράγματος. Εάν το διάφραγμα παρεκκλίνει, μπορεί να ισιωθεί και οι προεξοχές στο εσωτερικό της μύτης να μειωθούν, για να βελτιωθεί η αναπνοή.

Βήμα 5: Κλείσιμο τομής. Μόλις η υποκείμενη δομή της μύτης σμιλευτεί στο επιθυμητό σχήμα, το ρινικό δέρμα και ο ιστός ανασυγκροτείται και οι τομές κλείνονται.

Βήμα 6: Αποκατάσταση. Κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης από ρινοπλαστική, ένας νάρθηκας  μπορεί να τοποθετηθεί μέσα στη μύτη σας και ένας νάρθηκας ή επίδεσμοι να τοποθετηθούν εξωτερικά, για να υποστηρίξουν και να προστατεύσουν τις νέες δομές κατά το αρχικό διάστημα επούλωσης.

Ανάκτηση

Ενώ η αρχική διόγκωση υποχωρεί μέσα σε λίγες εβδομάδες, μπορεί να χρειαστεί έως και ένα έτος ώστε το νέο ρινικό περίγραμμα να βελτιωθεί πλήρως. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος μπορεί να παρατηρήσετε σταδιακές αλλαγές στην εμφάνιση της μύτης σας, καθώς βελτιώνεται σε ένα μόνιμο αποτέλεσμα.

Οίδημα μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους μετά τη χειρουργική επέμβαση ρινοπλαστικής. Ο πλαστικός χειρουργόςσας θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες, που μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Πώς να φροντίσετε τη χειρουργημένη περιοχή
 • Φάρμακα για εφαρμογή ή για τη λήψη από το στόμα, που θα βοηθήσουν στην επούλωση και θα μειώσουν τις πιθανότητες μόλυνσης
 • Πότε θα πρέπει να ξαναδείτε τον πλαστικό χειρουργό σας.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της ρινοπλαστικής θα είναι μακράς διαρκείας.  Καθώς το σώμα σας γερνάει, είναι φυσικό να έχετε μερικές σταδιακές αλλαγές στο πρόσωπό σας, συμπεριλαμβανομένης της μύτης σας. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος της βελτίωσής σας θα είναι  μόνιμο.

Ο υγιεινός τρόπος ζωής και η ηλιοπροστασία καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής σας θα σας βοηθήσουν να επεκτείνετε τα αποτελέσματα της νέας σας εμφάνισης.

Δείτε Σχετικά
LIFTING ΠΡΟΣΩΠΟΥ

LIFTING ΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΑΝΥΨΩΣΗ ΦΡΥΔΙΩΝ

ΑΝΥΨΩΣΗ ΦΡΥΔΙΩΝ

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ